Skip to main content

Når du alligevel har gang i grillen, kan du nemt bage et omgang småkager bagefter. Denne dej kan du have til at stå på køl, til du skal bruge den.

Grilludstyr: Bageplade/grillbakke

4 personer (50 stk.)
Køkkentid 45 min. 
Grilltid 10 – 12 min.
200 grader 
Træpillegrill: Æble

Ingredienser

  • 150 g blødt smør
  • 100 g brunfarin el muscovado sukker
  • 30 g honning
  • 200 g sirup
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 3 tsk stødt ingefær (eller 3 cm revet ingefær for stærkere smag)

Køkken

  1. Pisk smør, faring og honning sammen i ca. 5 min. til en luftig masse. Tilsæt sirup, mel, ingefær og natron, pisk det jævnt. Pak dejen ind i folie og læg på køl i min. 30 min.
  2. Rul dejen ud med kagerulle mellem 2 stykker bagepapir ca. 5 mm tykkelse. Udstik med en form eller brug en glas til små kager.
  3. Læg dem på en bagpapirbeklædt bageplade.

Grill

  1. Indstil og forvarm grillen til 200° C (gasgrillen direkte varme og evt. med en bagesten).
  2. Sæt bageplade på grillen og grill dem til de er lidt gyldne i kanten i ca. 10-12 min.
  3. Lad dem køle på en rist, så bliver de sprøde

Anret

Pynt evt. med chokoladeglasur, men smager også godt som de er til kop te eller kaffe.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply