Skip to main content

En smuk og lækker dessertkage, hvor du først bager bunden på grillen og så er det en frisk og sød mousse på toppen. Pynt kagen med påskeæg og macarons.

Udstyr: Springform ca. 18 cm

10  personer
Køkkentid 3 timer. 
Grilltid 30 min.
185 grader
Træpillegrill: Æble

Ingredienser

  • 200 g havrekiks
  • 50 g mandler
  • 50 g mørk chokolade, hakket
  • 75 g marcipan i tern
  • 1 citron, skallen
  • 125 g smør

Citron og ostecreme

  • 250 g flødeost
  • 4 dl piskefløde
  • ½ dl citronsaft
  • 150 g florsukker
  • 1 vaniljestang, kornene derfra
  • 4 ½ blade husblas
  • 2 tsk gul frugtfarve

Påskeæg til pynt og spiselige blomster

Fremgangsmåde:

  1. Udblød husblasen i 1 liter koldt vand.
  2. Smelt smørret i en gryde.
  3. Blend kiks og mandler.
  4. Bland kiks og mandelmassen med revet citronskal, marcipan og chokoladestykker.
  5. Beklæd springformene med bagepapir.
  6. Indstil og forvarm grillen til 185° grader.
  7. Bag bunden i ca. 25 min. Tag den af grillen og ud af formen i bagepapiret og afkøl den.
  8. Udblød husblasen i 1 liter koldt vand.
  9. Rør flødeosten med florsukker, vaniljekorn og citronsaft og tilsæt gul frugtfarve.
  10. Pisk 3 dl fløde til let skum, den sidste 1 dl skal i en gryde og varmes op.
  11. Tag gryden af varmen og tilsæt husblas, så det opløses og smelter.
  12. Bland fløden med ostecremen og bland 1 skefuld op i fløden med husblassen.
  13. Tag husblas blanding op i resten af fløde og ostecremen og vend det forsigtigt rundt.
  14. Beklæd bunden af formen med bagepapir og sæt ringen på. Sæt kageplast rund langs kanten.
  15. Læg kagebunden nederst i formen og hæld ostecremen over. Sæt kagen på køl, og lad den sætte sig.
  16. Pynt med forskellige farvet påskeæg og spiselige blomster.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply