Ingredienser
- 200 g havrekiks
- 50 g mandler
- 50 g mørk chokolade, hakket
- 75 g marcipan i tern
- 1 citron, skallen
- 125 g smør
Citron og ostecreme
- 250 g flødeost
- 4 dl piskefløde
- ½ dl citronsaft
- 150 g florsukker
- 1 vaniljestang, kornene derfra
- 4 ½ blade husblas
- 2 tsk gul frugtfarve
Påskeæg til pynt og spiselige blomster
Fremgangsmåde:
- Udblød husblasen i 1 liter koldt vand.
- Smelt smørret i en gryde.
- Blend kiks og mandler.
- Bland kiks og mandelmassen med revet citronskal, marcipan og chokoladestykker.
- Beklæd springformene med bagepapir.
- Indstil og forvarm grillen til 185° grader.
- Bag bunden i ca. 25 min. Tag den af grillen og ud af formen i bagepapiret og afkøl den.
- Udblød husblasen i 1 liter koldt vand.
- Rør flødeosten med florsukker, vaniljekorn og citronsaft og tilsæt gul frugtfarve.
- Pisk 3 dl fløde til let skum, den sidste 1 dl skal i en gryde og varmes op.
- Tag gryden af varmen og tilsæt husblas, så det opløses og smelter.
- Bland fløden med ostecremen og bland 1 skefuld op i fløden med husblassen.
- Tag husblas blanding op i resten af fløde og ostecremen og vend det forsigtigt rundt.
- Beklæd bunden af formen med bagepapir og sæt ringen på. Sæt kageplast rund langs kanten.
- Læg kagebunden nederst i formen og hæld ostecremen over. Sæt kagen på køl, og lad den sætte sig.
- Pynt med forskellige farvet påskeæg og spiselige blomster.