Brød på grillen er fantastisk og får den mest lækre skorpe. Jeg elsker at bage med surdej (men er ikke ekspert), her kan du enten eller, men også både og! Det her brød er bagt med surdej, men kan sagtens bages uden, tilføj bare lidt mere salt og gær til smagen.
Grilludstyr: Gryde
Køkken
- ½ l væske (vand eller tykmælk)
- 1 spsk salt
- 1 tsk sukker
- 1½ dl surdej (kan undlades)
- 5 g gær (uden surdej 15 g gær)
- ½ dl neutral olie
- 1 ½ dl manitoba hvedemel
- 1 ½ dl groft hvedemel
- 1 ½ dl hvedemel
- 1 del blandede kerner (gryn, sesem, birkes, græskar)
- Rør væsken og olie sammen med surdej, gær og salt.
- Tilsæt melet og ælt det rigtigt godt sammen ca. 5-10 min. Dejen skal være blød.
- Stil dejen til hævning i ca. 2 timer og gerne 1 time mere, hvis tiden tillader.
Grillen:
- Indstil og forvarm grillen til 220° C. Lad gryden varme op med grillen.
- Hæld neutral olie i gryden og hæld dejen i gryden og læg låg på.
- Bag brødet under ”låg” i ca. 15 min ved 220° C og skru derefter op til 260° C. G
- Hvis du griller på gasgrill lav indirekte varme i 15 min. og uden låg i ca. 25 min ved høj indirekte varme. Bliver så sprødt og lækkert.
Anret:
Kan brugs som morgenbrød, eller tilbehør til aftensmaden, med hvidløgssmør på.