Skip to main content

Det der bliver grillet mest, er flæskesteg. Hvordan får du sprød svær og lækket mørt kød? Ved at følge denne fremgangsmåde, er det større chance for at du får en knasende sprød svær.

Grilludstyr: Bradepande med rist

6 personer
Køkkentid 15 min. 
Grilltid 1.5 time
230/175 grader 

Ingredienser

  • 1 flæskesteg 1,6 kg
  • Grov salt
  • 2 gulerødder i grove stykker
  • 2 rødløg i både
  • 5 laurbærblade
  • 10 peberkorn
  • 1 terning grøntsagsbouillon og
  • 1 liter kogende vand
  • 2 dl fløde
  • Evt. kulør
  • Jævning
  • Salt og peber

Køkken

  1. Rids sværen efter, men skær ikke ned i kødet
  2. I bradepanden fyldes lidt vand, gulerødder, løg, peberkorn, laurbær og bouillon
  3. Læg flæskestegen på en rist med bradepande nedenunder
  4. Hæld kogende vand over sværene
  5. Salt ovenpå og mellem sværene

Grill

  1. Indstil og forvarm grillen til 230° C
  2. Placer bradepanden på grillristen og grill stegen i 30-40 min.
  3. Skru grillen ned på 175 grader og grill stegen i ca. 60 min mere indtil kernetemperatur på 65 grader
  4. Tage stegen af bradepanderisten og lad den hvile. Si væden fra bradepanden i en gryde
  5. Kog væden i gryden fra flæskestegen op og tilsæt fløde, kulør og når den koger lidt jævning
  6. Smag til med salt og peber

Anret

  1. Skær kødet i tynde skiver og server med en varm brun sovs.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply