Ingredienser
- 1 flæskesteg 1,6 kg
- Grov salt
- 2 gulerødder i grove stykker
- 2 rødløg i både
- 5 laurbærblade
- 10 peberkorn
- 1 terning grøntsagsbouillon og
- 1 liter kogende vand
- 2 dl fløde
- Evt. kulør
- Jævning
- Salt og peber
Køkken
- Rids sværen efter, men skær ikke ned i kødet
- I bradepanden fyldes lidt vand, gulerødder, løg, peberkorn, laurbær og bouillon
- Læg flæskestegen på en rist med bradepande nedenunder
- Hæld kogende vand over sværene
- Salt ovenpå og mellem sværene
Grill
- Indstil og forvarm grillen til 230° C
- Placer bradepanden på grillristen og grill stegen i 30-40 min.
- Skru grillen ned på 175 grader og grill stegen i ca. 60 min mere indtil kernetemperatur på 65 grader
- Tage stegen af bradepanderisten og lad den hvile. Si væden fra bradepanden i en gryde
- Kog væden i gryden fra flæskestegen op og tilsæt fløde, kulør og når den koger lidt jævning
- Smag til med salt og peber
Anret
- Skær kødet i tynde skiver og server med en varm brun sovs.