Ingredienser
- 1 porchetta med krydderurtefyld 1,2 kg
- Flage salt
- 4 grove burgerboller
- 1 glas grøn pesto
- 50 g flæskesvær, knust
- 20 g parmesanost i flager
- 50 g ruccola
Rabarberkompot:
- 6 stænger rabarber i 3 cm stykker
- 1 rødløg i både
- 2 spsk brunfarin
- ½ tsk chiliflager
- 2 spsk rødvinseddike
Råsyltede rabarber:
- 50 g rabarber i lange tynde skiver (brug en tyndskræller)
- ½ vaniljestang
- 50 g sukker
- 1 dl vand
Køkken
- Rids porchetta efter ned mellem alle sværene, og drys med flage salt.
- Bland alle dele til kompotten i en pande.
- Til råsyltede rabarber. Kog vand med sukker og afkøl. Læg de tynde skiver rabarber i et glas og tilsæt vaniljestangen. Hæld den afkølede sukkersirup over.
Grill
- Indstil og forvarm grillen til 185° C. Når grillen er varm lægges porchettaen på grillristen. Grill den til den har en kernetemperatur på 70° grader, beregn ca. 90 min.
- Sæt panden med rabarberkompotten på grillen i ca. 30 min. Rør i det jævnligt.
- Flæk burgerbollen og grill dem på alle 4 sider.
Anret
- Smør burgerbollen på toppen og bunden med rabarberkompot.
- Læg en håndfuld ruccola og lidt parmesanost på bunden af bollen.
- Skær porchetten ud og læg 2 skiver på burgerbollebunden.
- 1 spsk grøn pesto og et par af de syltede rabarbere.
- Afslut med knuste flæskesvær og toppen at burgerbollen.