Fisk og grill passer perfekt sammen. Her får du laks i en lækker marinade, som de pensler fisken i til sidst, udover en flot farve, får du også en lækker sød og stærk smag. Passer perfekt som forret til en lækker grillaften.
Grilludstyr: Grillbakke
Ingredienser
- 1 hel lakseside a 600-700g skæres i firkantet stykker
Marinade:
- 1 tsk salt
- 1 tsk pebermix
- 1 dl soja
- 1/2 dl brun farin
- 2 spsk stødt fennikel
- 2 spsk dild, tørret
- 1 fed hvidløg, revet
- 2 cm revet ingefær, revet
- Frisk dild
Køkken
- Bland marinaden
- Læg laksestykkerne i et fad med kanter.
- Hæld marinaden over laksen.
- Stil den på køl i 1-1/2 time.
- Tag laksestykkerne op af marinaden og læg dem på en grillbakke.
- Hæld marinade i en lille gryde.
Grill
- Indstil og forvarm grillen til 105° grader.
- Sæt grillbakke med laksestykker på grillristen og grill den i ca. 20 min.
- Sæt samtidig den lille gryde med marinade ind på grillen og lad marinaden grill med.
- Skru grillen op på 175° grader.
- I 5-10 min. pensles laksen med marinaden.
Anret
- Pynt med lidt frisk dild.
- Server laksen med salat og brød.