Skip to main content

Fisk og grill passer perfekt sammen. Her får du laks i en lækker marinade, som de pensler fisken i til sidst, udover en flot farve, får du også en lækker sød og stærk smag. Passer perfekt som forret til en lækker grillaften.

Grilludstyr: Grillbakke

6 personer
Køkkentid 2 timer
Grilltid 40 – 45 min.
Grillgrader: 105°/175° C
Træpillegrill: Æble

Ingredienser

  • 1 hel lakseside a 600-700g skæres i firkantet stykker

Marinade:

  • 1 tsk salt
  • 1 tsk pebermix
  • 1 dl soja
  • 1/2 dl brun farin
  • 2 spsk stødt fennikel
  • 2 spsk dild, tørret
  • 1 fed hvidløg, revet
  • 2 cm revet ingefær, revet
  • Frisk dild

Køkken

  1. Bland marinaden
  2. Læg laksestykkerne i et fad med kanter.
  3. Hæld marinaden over laksen.
  4. Stil den på køl i 1-1/2 time.
  5. Tag laksestykkerne op af marinaden og læg dem på en grillbakke.
  6. Hæld marinade i en lille gryde.

Grill

  1. Indstil og forvarm grillen til 105° grader.
  2. Sæt grillbakke med laksestykker på grillristen og grill den i ca. 20 min.
  3. Sæt samtidig den lille gryde med marinade ind på grillen og lad marinaden grill med.
  4. Skru grillen op på 175° grader.
  5. I 5-10 min. pensles laksen med marinaden.

Anret

  1. Pynt med lidt frisk dild.
  2. Server laksen med salat og brød.
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply